Доступність посилання

ТОП новини

Назарбаєв і Меркель обговорять кризу в Україні


Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв і канцлер Німеччини Анґела Меркель (архівне фото)
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв і канцлер Німеччини Анґела Меркель (архівне фото)

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв прибуває 9 січня до Берліна для переговорів із канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Головною темою діалогу буде розв’язання конфлікту на сході України і підготовка зустрічі глав держав у «нормандському форматі» в Астані, повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Очікується, що міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії 9 січня проведуть телефонну конференцію, під час якої обговорять хід реалізації мінських домовленостей. Також не виключають особистої зустрічі міністрів закордонних справ чотирьох країн на початку наступного тижня.

Після переговорів з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, які відбулися в Берліні 8 січня, Ангела Меркель заявила, що про можливу зустріч в Астані «стане відомо лише після переговорів, які пройдуть найближчими днями».

Ще наприкінці 2014 року президент України Петро Порошенко заявив, що 15 січня у столиці Казахстану Астані відбудеться зустріч керівників України, Росії, Німеччини і Франції щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG