Доступність посилання

ТОП новини

Яресько: Україна – не банкрут, а переживає фінансову кризу


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що не вважає Україну банкрутом, але країна справді переживає важку фінансову кризу. Про це вона зазначила в інтервʼю німецькому виданню Handelsblatt.

«Ми абсолютно точно потребуємо нової фінансової допомоги наших партнерів. Нам потрібні кредити, а не подарунки. Наразі ми ведемо переговори з ‪‎МВФ», – додала міністр.

В обмін на допомогу від кредиторів, як пише видання Handelsblat, урядовець обіцяє «амбітну програму реформ» та «велику хвилю дерегуляції».

Бойові дії на сході України Наталія Яресько називає «вкрай болючими», але наголосила, що українці готові «платити ціну за те, щоб жити за європейськими стандартами та бути частиною Європи».

8 січня в Україну прибула місія МВФ, яка має розглянути перспективи надання Україні третього траншу з 17-мільярдної кредитної програми. Крім того, напередодні уряд Німеччини підтвердив наміри про надання кредитних гарантій у розмірі 500 мільйонів євро.

Єврокомісія 8 січня заявила про готовність виділити Україні 1,8 мільярда євро макрофінансової допомоги. Ця програма ще потребує затвердження на рівні Європарламенту і Ради міністрів ЄС.

XS
SM
MD
LG