Доступність посилання

ТОП новини

Видача біометричних паспортів розпочнеться з 12 січня – Яценюк


 (©Shutterstock) Ілюстраційне фото звичайного закордонного паспорта Україна
(©Shutterstock) Ілюстраційне фото звичайного закордонного паспорта Україна

Видача біометричних паспортів розпочнеться з 12 січня. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За його словами, на даний час в Україні працює 35 терміналів, які протягом місяця можуть видавати до 30 тисяч паспортів, із 15 лютого запрацюють 606 терміналів.

«Зараз ми видаємо 1,5 мільйона паспортів, будемо видавати 2,5 мільйона. При цьому всі закордонні паспорти, які зараз є в людей, вони чинні, по них можна їздити, їх не потрібно здавати або міняти. Всі ці паспорти працюють до того моменту, поки людина не вирішить отримати новий біометричний паспорт», – зазначив Яценюк.

Крім цього, прем’єр заявив, що, як і в країнах-членах Євросоюзу, українським дітям будуть видавати паспорт терміном дії на чотири роки для поїздок за кордон.

Раніше повідомлялось, що з 1 січня 2015 року Державна міграційна служба України розпочне оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон.

За даними ДМС, біометричний паспорт коштуватиме 518 гривень у разі видачі за 20 днів чи 775 гривень за тиждень.

Раніше у МЗС зазначили, що затримка з початком виготовлення біометричних паспортів на сьогодні – головна перешкода для скасування Євросоюзом віз для українців.

Для отримання безвізового режиму країни-партнери мають здійснити низку реформ, зокрема, в галузі юридичної співпраці з ЄС. Одна з вимог – перехід на біометричні паспорти: безвізовий режим можуть отримати тільки їхні власники.

XS
SM
MD
LG