Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна фінансова допомога йде на виконання зовнішніх зобов’язань – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Міжнародна фінансова допомога йде на виконання зовнішніх зобов’язань. Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Усе це йде в першу чергу на виконання наших зовнішніх зобов’язань. Не ми взяли 40 мільярдів доларів за три роки - їх взяв Віктор Янукович і колишній режим», – заявив прем’єр, зауваживши, що всі кошти, які Україна отримує в рамках міжнародної фінансової допомоги, не йдуть на фінансування дефіциту державного бюджету, на виплати пенсій і зарплат».

При цьому Яценюк заявив, що уряд виконував програму з МВФ в минулому році. За його словами, це стало запорукою того, що МВФ надавав фінансову підтримку Україні.

«Є реформи, які відповідають нашим домовленостям із західними партнерами, – є фінансова допомога. Немає реформ – ніхто просто так нікому гроші давати не буде. Це процес, який передбачає не те, щоб взяти в когось гроші, а потім їх витратити на «соціалку» і не знати, хто наступний дасть кошти», – наголосив Яценюк.

8 січня в Україну прибула місія МВФ, яка має розглянути перспективи надання Україні третього траншу з 17-мільярдної кредитної програми. Крім того, напередодні уряд Німеччини підтвердив наміри про надання кредитних гарантій у розмірі 500 мільйонів євро.

Вчора Єврокомісія заявила про готовність виділити Україні 1,8 мільярда євро макрофінансової допомоги. Однак ця програма ще потребує затвердження на рівні Європарламенту і Ради міністрів ЄС.

XS
SM
MD
LG