Доступність посилання

ТОП новини

Франція: нападники на Charlie Hebdo і на єврейську крамницю пов’язані між собою – поліція


Будівля в Даммартен-ан-Ґоель, де оточені ймовірні нападники на «Шарлі Ебдо», 9 січня 2015 року
Будівля в Даммартен-ан-Ґоель, де оточені ймовірні нападники на «Шарлі Ебдо», 9 січня 2015 року

Нападник, який захопив сьогодні п’ять заручників у єврейській кошерній крамниці в Парижі, погрожує вбити їх, якщо силовики підуть у наступ на двох братів, підозрюваних у нападі на редакцію сатиричного тижневика «Шарлі Ебдо» і оточених неподалік Парижа, повідомляє агентство «Асошієйтед прес» із посиланням на представника поліції.

Під час протистояння у крамниці одна людина була важко поранена; Агентство «Франс-прес» повідомило з посиланням на джерело в поліції і про двох загиблих, але інших підтверджень цього наразі немає.

За даними силовиків, заручників, серед яких жінки й діти, захопив чоловік на ім’я Амеді Кулібалі. Можливо, з ним перебуває його спільниця Аят Бумедьєн. Поліція оприлюднила їхні фотороботи з приміткою: «можуть бути озброєні й дуже небезпечні».

Тим часом кілометрів за десять на північний схід від Парижа, в містечку Даммартен-ан-Ґоель неподалік міжнародного аеропорту імені Шарля де Ґолля, поліція оточила сьогодні двох підозрюваних у нападі на Charlie Hebdo, братів Шеріфа і Саїда Куаші, громадян Франції алжирського походження. За повідомленнями, вони теж мають заручника і в переговорах із поліцією заявили, що готові «загинути як мученики».

Третій підозрюваний у тому нападі, 18-річний Амід Мурад, за повідомленнями, раніше сам здався поліції і заявив, що має алібі.

Позавчора в Парижі троє невідомих напали на редакцію Charlie Hebdo, вигукуючи ісламістські гасла і вбивши 12 людей, із них 8 журналістів видання, і поранивши ще понад 10. Учора невідомий важко поранив у Парижі жінку-поліцейського, яка померла. Сьогодні невідомі захопили заручників у єврейській кошерній крамниці в Парижі; поліція вважає, що це вчинив той самий нападник, який учора вбив поліцейську.

XS
SM
MD
LG