Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики 24 рази обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Наслідки обстрілу на Донбасі, архівне фото
Наслідки обстрілу на Донбасі, архівне фото

За добу в зоні АТО бойовики 24 рази обстріляли позиції українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Терористи 1 раз з гранатомета, 6 разів з мінометів, двічі з артилерійських систем та один раз із озброєння танка обстріляли наші позиції поблизу Нікішиного. Цілий день не стихали постріли у районі Донецького аеропорту. Незаконні збройні формування з стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та артилерії вели вогонь по новому терміналу летовища. Двічі з мінометів та один – з артилерійських систем обстріляли населений пункт Піски. Артилерію ворог також застосував по населених пунктах Сєверне та околицях Первомайського. Протитанковими керованими ракетами було обстріляно населений пункт Гранітне, а з мінометів – Мар’їнку», – мовиться у повідомленні.

Крім того, у штабі АТО зазначають, що загострюється ситуація й на Луганщині, зокрема у населеному пункті Станиця Луганська. Сьогодні бойовики з артилерійських систем обстріляли житлові будинки мирних мешканців селища. Відбулося більш ніж двогодинне бойове зіткнення бойовиків з українськими військовими.

Потім бойовики застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град».

Крім того, у районі населеного пункту Щастя на Луганщині «працював» снайпер.

Сьогодні, 9 січня, поблизу Станиці Луганської Луганської області в результаті бою загинуло двоє бійців Національної гвардії та вісім військовослужбовців зазнали поранень різного ступеня тяжкості, повідомили у прес-службі Нацгвардії.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG