Доступність посилання

ТОП новини

«Наша пташка повинна літати» – у Twitter вимагають звільнити Надію Савченко (огляд соцмереж)


У соціальній мережі мікроблогів Twitter триває шторм із вимогою звільнити Надію Савченко
У соціальній мережі мікроблогів Twitter триває шторм із вимогою звільнити Надію Савченко

У соцмережах співчувають французам, вимагають звільнення Савченко та показують, як правильно тролити російські ЗМІ

Цього тижня у соціальній мережі мікроблогів Twitter його користувачі організували два твітер-шторми: спланований – на підтримку української військовополоненої Надії Савченко, та стихійний – на знак підтримки редакції французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo. Також цього тижня у соцмережах кепкували із новорічних «блакитних вогників», по-доброму жартували на різдвяну тему, а також спробували зібрати всі фейки російських ЗМІ в одному відео і подивитися, що з того вийде.

П’ятого січня в мережі Інтернет стартувала міжнародна акція на підтримку заарештованої української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, яка четвертий тиждень поспіль продовжує голодування в московському слідчому ізоляторі на знак протесту проти свого утримання під вартою.

Аби привернути увагу світової спільноти до ситуації та підтримати ув’язнену, активісти створюють і активно поширюють у мережах Twitter i Facebook фото- та відеоматеріали з інформацією про Надію Савченко та її ув’язнення різними мовами і поширюють її з хештегом #FreeSavchenko.

І активістам, які виступили на захист Надії Савченко, справді вдалося вивести хештег #FreeSavchenko у тренди. І не лише в українські, а й у світові:

Твітер-шторм активно підтримали й адвокати української військовополоненої Марк Фейгін і Микола Полозов.

Також до акції долучилися дипломати і посольства України в різних країнах світу. Зокрема, повідомлення з інформацією про військовополонену Надію Савченко розмістили на своїх сторінках посольства України у Великобританії, Македонії, Японії, Вірменії, Кувейті та Посольство України при Святому Престолі (Ватикан).

Карикатуристи світу малюють на підтримку Charlie Hebdo

Карикатуристи з усього світу влаштували своєрідний флеш-моб на знак підтримки працівників редакції французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo, на офіс якого 7 січня напали озброєні люди в масках. Загалом було вибито 12 людей, ще близько 20 зазнали поранень

Малюнки в пам’ять про загиблих художників у Твіттері опублікували карикатуристи із Франції, Великобританії, Сполучених Штатів Америки, Нідерландів, Чилі, Хорватії, України, Росії, Ірану, Туреччини, Афганістану, Кенії.

До акції долучився також французький карикатурист Жан Планту, президент міжнародної асоціації Cartooning for Peace, що бореться за свободу слова та з різними формами нетерпимості й об’єднує карикатуристів усього світу: християн, євреїв, мусульман, агностиків та атеїстів.

Веселе Різдво

Різдво теж може бути приводом для жартів. Це на своїй сторінці у Facebook довів інтернет-журнал «Мистецькі піґулки», який висміює українську дійсність за допомогою творів класичного живопису. Так і до Різдва тут створили кілька жартів:

Фейки російських ЗМІ та «Інтер» – досі в тренді

В огляді соціальних мереж минулого тижня ми розповідали про активістів, які закликали бойкотувати телеканал «Інтер» за участь у новорічній програмі депутата Держдуми Росії співака Йосипа Кобзона, оголошеного в Україні персоною нон-ґрата. Цього тижня обурення вщухли, проте жарти про «блактитні вогники» все ще живуть у соціальних мережах.

А кому тема «Інтера» обридла, той розважає себе сам. Наприклад, висмією неправдиві повідомлення російських ЗМІ. Днями у мережі з’явилося відео, в якому авторка згадала все, чим грішили засоби масової інформації сусідньої держави.

Російські ЗМІ вже забули про «візитку Яроша», аж тут лідер «Правого сектора» на радість їм нагадав про себе жартом, що готовий підірвати гранату на засіданні Верховної Ради. Користувачі соцмереж вирішили додати перцю й тепер активно поширюють у мережі ось таке відео:

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG