Доступність посилання

ТОП новини

Мітт Ромні може стати кандидатом на президента США


У 2008 році Мітт Ромні поступився в боротьбі за номінацію від республіканців Джонові МакКейну, а через 4 роки по тому програв Баракові Обамі.
У 2008 році Мітт Ромні поступився в боротьбі за номінацію від республіканців Джонові МакКейну, а через 4 роки по тому програв Баракові Обамі.

Колишній кандидат у президенти від Республіканської партії Мітт Ромні розглядає можливість повторного висунення своєї кандидатури на найвищий пост у державі на виборах 2016 року. Про це він вперше повідомив у п’ятницю в Нью-Йорку під час зустрічі з потенційними фінансовими донорами.

«Мене запитують, чи дійсно я хочу бути президентом? Так, я дійсно цього хочу, і вже двічі це доводив», − сказав Ромні. У 2008 році Ромні поступився в боротьбі за номінацію від республіканців Джону МакКейну, через чотири роки по тому він домігся висунення, але програв з великим відривом Бараку Обамі.

Після заходу один з найближчих помічників Ромні заявив: «Мітт налаштований занадто патріотично, щоб залишатися стороннім спостерігачем і віддати президентство демократам Гілларі Клінтон або сенатору Елізабет Уоррен. Він багато їздив по країні минулого року, зустрічався з громадянами і, вважаю, дійшов висновку, що здатний сьогодні відіграти конструктивну роль у житті своєї країни».

Ще кілька місяців тому Ромні в інтерв’ю телеканалові NBC запевняв, що не буде знову боротися за номінацію своєї партії.

Днями однопартієць Ромні колишній губернатор Флориди Джеб Буш оголосив про створення організації для збору коштів на випадок можливої участі в президентській кампанії 2016 року. І Буш, і Ромні є фаворитами найбільших фінансових донорів республіканців, і несподівана заява Ромні, як відзначають коментатори, вносить деяке сум’яття в передвиборні плани партійного істеблішменту.

XS
SM
MD
LG