Доступність посилання

ТОП новини

У Нікополі у відділенні «Нової пошти» спрацював вибуховий пристрій


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Нікополі, що на Дніпропетровщині, у відділенні «Нової пошти» спрацював вибуховий пристрій, постраждалих немає. Інформацію про це Радіо Свобода в суботу підтвердили в прес-службі міського відділу міліції Нікополя.

За даними міліції, інформацію про задимлення у відділенні надання послуг пересилки в п’ятницю правоохоронці отримали від працівників служби з надзвичайних ситуацій.

Як розповіли в міліції, було встановлено, що напередодні надзвичайної події 43-річний житель Нікополя приніс до «Нової пошти» на відправлення до Чернівців та Івано-Франківська три великі коробки, цінність кожної з яких оцінив у 19 тисяч гривень. Правоохоронці з’ясували, що в кожній з коробок був вибуховий пристрій – 2-літрова пляшка із невідомою речовиною, дротами та годинниковим механізмом. Один із пристроїв спрацював, викликавши задимлення.

«За попередніми даними експертів-вибухотехніків, вміст кожної з коробок був однаковим, у пляшках була вибухова суміш. Окрім того, в цих коробках були порожні пачки з-під мобільних телефонів тощо. Нічого цінного в коробках не було. Тобто задум цього чоловіка, ймовірно, був таким: коли це все згорить, він отримає компенсацію від «Нової пошти». Саме такі пояснення він і надав правоохоронцям після затримання», – розповіли Радіо Свобода в нікопольській міліції.

За даними Нікопольського міського відділу міліції, за фактом розпочате кримінальне провадження, попередньо кваліфіковане за статтею 194 Кримінального Кодексу України – «умисне пошкодження майна».

У міліції додали, що матеріали про інцидент в суботу передано до СБУ. В обласному управлінні СБУ обіцяють надати коментарі щодо справи згодом.

XS
SM
MD
LG