Доступність посилання

ТОП новини

Росія може вимагати від України повернення вже зараз 3 мільярди доларів – Силуанов


Президент Росії Володимир Путін та міністр фінансів Росії Антон Силуанов під час міжнародної конференції у Нью-Делі, грудень 2014-го
Президент Росії Володимир Путін та міністр фінансів Росії Антон Силуанов під час міжнародної конференції у Нью-Делі, грудень 2014-го

Росія заявляє про своє право домагатися якнайшвидшого погашення кредиту розміром три мільярди доларів, виданого Україні.

Російські інформаційні агентства цитують у зв’язку з цим міністра фінансів Росії Антона Силуанова. Він переконаний, що Москва має «всі підстави» вимагати повернення кредиту, оскільки державний борг України перевищив 60 відсотків від ВВП. Це є порушенням умов випуску облігацій, які Росія придбала в України.

Росія придбала ці облігації в грудні 2013 року, Україна зобов’язана погасити заборгованість у грудні 2015-го.

Заява Силуанов була зроблена напередодні зустрічі українського, російського, німецького й французького міністрів закордонних справ у Берліні 12 січня в рамках дипломатичних зусиль з врегулювання конфлікту на сході України.

Нові боргові претензії Кремля до України також збіглися в часі з візитом до Києва представників МВФ, які мають оцінити заходи з економії коштів, яких вживає Україна, щоб ухвалити рішення щодо можливості надання їй нового траншу фінансової допомоги.

XS
SM
MD
LG