Доступність посилання

ТОП новини

За день бойовики 34 рази відкривали вогонь по українських позиціях, найгарячіше в аеропорту – прес-центр АТО


Починаючи з 7 години ранку суботи до 18.00 незаконні збройні формування 34 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, застосовуючи переважно важке озброєння – танки, артилерію, «Гради», повідомляє прес-центр АТО.

«Епіцентром напруженості залишається район Донецького аеропорту та найближчі до нього населені пункти.Впродовж дня бандформування вели вогонь із гранатометів, мінометів, озброєння танка та артилерії по новому терміналу та метеовежі Донецького летовища», – ідеться в повідомленні прес-центру.

З танків та двічі з артилерії бойовики відкривали вогонь по населеному пункту Березове, з мінометів вони обстріляли Богданівку, Авдіївку, Каменку, двічі околиці Тарамчука, двічі Славне та Опитне, зазначають у прес-центрі АТО.

Також там наводять дані, згідно з якими впродовж дня обстрілів зазнали населені пункти Богданівка, Водяне, Сєверноє, Мар’янка, Чорнухіно, Нікішино, Каменка, Нижнє, Сокольники, Нікішино, Редкодуб та двічі Тоненьке. З реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» проросійські бойовики стріляли по околицях Новотроїцького.

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що за минулу ніч бойовики «ЛНР» неодноразово обстрілювали Станицю Луганську з артилерії, мінометів та «Градів», внаслідок чого на кількох вулицях у центральній частині зруйновані більше десятка житлових будинків.

У суботу, 10 січня, один з лідерів сепаратистського угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, Денис Пушилін заявив, що київська влада намагається зірвати виконання Мінських домовленостей. За його словами, українські силовики далі обстрілюють Донецьк з важкого озброєння й також розв’язують бойові дії в районі Станиці Луганської. Його заяву цитує агентство «Новороссия».

XS
SM
MD
LG