Доступність посилання

ТОП новини

Влада Німеччини закликає антиісламських активістів скасувати акцію після нападів у Парижі


На марші ісламофобів у Дрездені 5 січня були й російські прапори
На марші ісламофобів у Дрездені 5 січня були й російські прапори

Міністр юстиції Німеччини Гайко Маас закликав у неділю учасників антиісламського руху скасувати їхню наступну плановану демонстрацію після недавніх терористичних нападів у Парижі.

Організатори маршу мають просто скасувати його, якщо мають хоч краплю пристойності, заявив міністр в інтерв’ю щоденникові Bild.

За його словами, 17 жертв, яких убили у столиці Франції нападники-ісламісти, не заслужили на те, щоб їхньою смертю скористалися «такі агітатори», як крайній правий рух «Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу», відомий також за німецьким скороченням Pegida.

Наступний марш цього руху призначений на понеділок, 12 січня, в місті Дрездені, де відбувалися й попередні його акції. Організатори закликали учасників вдягнути чорні стрічки в пам’ять про загиблих у Парижі.

У суботу на марш протесту проти расизму і ксенофобії в тому ж Дрездені вийшло близько 35 тисяч супротивників крайніх правих. Це майже вдвічі більше, ніж найбільший досі марш ісламофобів у цьому місті.

7 січня троє нападників убили 12 людей у редакції газети «Шарлі Ебдо» в Парижі, вигукуючи ісламістські гасла й заявляючи, що це «помста за пророка» – видання раніше кілька разів публікувало карикатури на пророка Магомета й інші, що висміювали ісламістів. 8 січня інший нападник вбив у Парижі жінку-поліцейського. 9 січня, як вважають, цей же нападник, пов’язаний із першими, захопив заручників у супермаркеті кошерних продуктів у Парижі, при цьому загинули чотири людини. Того ж дня поліція внаслідок штурму ліквідувала і цього, і двох із нападників на журналістів. Третій підозрюваний, 18-річний хлопець, сам раніше здався поліції й заявив, що має алібі.

XS
SM
MD
LG