Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні вшановують пам’ять земляків, загиблих в АТО


На площі Свободи в центрі Херсона в неділю відбувся захід пам’яті херсонців, загиблих у зоні антитерористичної операції.

Вшанувати пам’ять земляків зібралися активісти херсонського Майдану. Вони ділилися спогадами про двох загиблих: Руслана Старочеуса, який із перших днів був на столичному Майдані, та про Владислава Ковальова, який створив медичну службу херсонського Майдану та херсонської Народної самооборони.

«У ці дня наші земляки, командир міліцейського батальйону спецпризначення «Херсон» Руслан Старочеус та військовий лікар Владислав Ковальов, святкували б дні народження. Старочеусу виповнилося б 36 років, Ковальову – 31 рік. На жаль, це – перші їхні дні народження, які пройдуть без них: обидва вони загинули під Іловайськом. Руслан – наприкінці серпня минулого року, Владислав – на початку вересня. Взагалі це – перші дні народження наших земляків, які загинули у зоні АТО. Тому ми вирішили провести такі урочистості», – сказала один з організаторів заходу, херсонський громадський діяч Римма Бараненко.

Клірик храму святителя Петра Могили, митрополита Київського, отець Валерій прочитав заупокійну молитву в пам’ять не тільки Руслана Старочеуса та Владислава Ковальова, а й усіх херсонців, які загинули на Донбасі. Також він виступив із проповіддю, яку завершив побажанням присутнім: «Хай Господь благословить в нас прагнення до єдності та взаєморозуміння».

Завершився захід різдвяними піснями та колядками, які виконали учні недільної школи при Свято-Сретенському храмі УПЦ КП.

Антитерористична операція триває в частині Донбасу, захопленій збройними проросійськими сепаратистами за підтримки Росії, з квітня минулого року. Під Іловайськом Донецької області відбувся один із найтрагічніших її епізодів, коли внаслідок вступу в бій проти українських військ регулярних частин Збройних сил Росії багато бійців загинули чи потрапили в полон.

XS
SM
MD
LG