Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО побачили «ознаки легкої розрядки» на Донбасі


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

У НАТО вважають, що напруженість на сході України дещо зменшилася, кількість збройних сутичок на Донбасі скоротилася. Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив в інтерв’ю німецькій газеті Die Welt, опублікованому 12 січня.

За його словами, «місцями ще тривають бої, але разом з тим є ознаки легкої розрядки».

Водночас Столтенберг зазначив, що на сході України все ще перебувають російські військові, які допомагають сепаратистам. Загалом ситуацію на Донбасі генеральний секретар НАТО назвав «нестабільною і складною». Він додав, що «гуманітарна ситуація в регіоні продовжує викликати стурбованість».

Столтенберґ закликав Росію невідкладно створити умови для припинення вогню. Він також підкреслив, що очікує від російської влади виконання мінських домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель назвала президенту Росії Володимиру Путіну неодмінною умовою зустрічі в Астані у «нормандському форматі» дотримання мінських домовленостей.

Українські військові протягом останніх днів повідомляють про активізацію обстрілів з боку незаконних збройних формувань у зоні проведення антитерористичної операції.

XS
SM
MD
LG