Доступність посилання

ТОП новини

До українських бійців приїхав волонтерський вертеп зі Львова


До українських бійців приїхав волонтерський вертеп зі Львова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Львівські волонтери повезли на Схід гуманітарну допомогу бійцям і вертеп

Львів – Майже сорок тон гуманітарноговантажу повезли львівські волонтери українським бійцям на Донбас: продукти, теплі речі, інструменти, спальники, наплічники, ліки – тобто все те, що принесли люди для армії. Господині напекли солодощів і насмажили багато пампухів на свята. А також на Схід до бійців поїхав волонтерський вертеп, який вже від сьогодні виступатиме перед бійцями.

У переддень виїзду на Донбас волонтерський вертеп завітав у гості до бійців Нацгвардії і 80-ї аеромобільної бригади у Львові. Десантників було не так багато– частина вояків днями повернулась у зону бойових днів, а цього тижня очікують на близько 400 бійців, які приїдуть на відпочинок. Але вертеп потішив вояківколядою і дотепністю.

У вертепі, окрім відомихбіблійних персонажів, були сучасні, ті, які бійцям добре знайомі з реального життя: сепаратисти, зрадники, царем Іродом був російський президент. Колядували всі разом – волонтери і бійці.

Різдвяний настрій привезли на Схід до тих, хто зараз захищає країну. Сергій Дзядик, активіст «Самооборони Львівщини», у волонтерському вертепі виконує роль Смерті, що забирає з собою зло, яке підтримує і живить війну проти України.

Хочемо привезти не лише смаколики, але й львівський настрій Різдва, який тут панує, подарувати його, щоб підтримував хлопців, бо з ним набагато краще жити
Сергій Дзядик

«Ми хотіли підняти хлопцям бойовий дух, щоб вони розуміли, що за них пам’ятають, моляться, до них приїжджають, що країна живе спільною бідою, що прийшла у нашу рідну хату. Хочемо привезти не лише смаколики, але й львівський настрій Різдва, який тут панує, подарувати його, щоб підтримував хлопців, бо з ним набагато краще жити», – говорить волонтер.

Волонтерський вертеп дасть понад десять вистав у 80-й аеромобільній бригаді, 24-й механізованій бригаді, на блокпостах і почастує різдвяними стравами.

«Зараз відбулася ротація, наші бійці поїхали зараз у зону бойових дій. А у найближчі дні, на ці другі свята, приїдуть хлопці відпочити. Війна це не є добре, але треба захищати свою родину, свою країну і хлопці поїхали у гарному настрої», – наголосив заступник командира 80-ї аеромобільної бригади Ігор Бороздюк.

Бійців тримає підтримка людей

Якби в армії було сучасне нове озброєння – це теж би стимулювало до служби, бо люди знали б, що є чим воювати
Ігор Бороздюк

За словами Ігоря Бороздюка, важливо, щоб чоловіки, які будуть мобілізовані, йшли служити не з примусу, а за бажанням, почувалися потрібними країні. А це можливо за кількох умов, говорить командир. «Ставлення до армії має бути належне з боку людей, влади, а ще важливе грошове забезпечення, якби в армії було сучасне нове озброєння – це теж би стимулювало до служби, бо люди знали б, що є чим воювати».

Найбільше підтримку українські бійці відчувають від людей, які стали волонтерами. Якби не вони, кажуть вояки, було б дуже складно взагалі вижити. Цього разу львів’яни повезли, окрім продуктів, речей, і обладнану машину швидкої допомоги.

Людмила Патуляк
Людмила Патуляк

А ще зігріють вояків дуже теплі дарунки – шкарпетки, зв’язані руками 83-річної львів’янки, осетинки Людмили Патуляк. У роки Другої світової війни її мама допомагала бійцям. Вдома у них жили троє дітей, які відстали від поїзда, потім мама знайшла на вулиці ще одну дівчинку, яку тато викинув з потяга, щоб вона з родиною не потрапила в сибірські табори. Баба Люда ніколи не могла подумати, що їй доведеться пережити ще раз війну вже на схилі своїх років.

Моєму правнукові 4 роки. Він запитує в мене: «У нас війна? – Війна. А наші переможуть? – Переможуть!
Людмила Патуляк

«Плачу, не можу дивитися, коли ховають. Моєму правнукові 4 роки. Він запитує в мене: «У нас війна? – Війна. А наші переможуть? – Переможуть! ».

Людмила Патуляк тішиться, що бодай якось може допомогти українським бійцям, що її шкарпетки стануть для них різдвяним подарунком і зігріють, бо в’яже з не лише з вовняних ниток, а з любов’ю.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG