Доступність посилання

ТОП новини

Для держбюджету можна зекономити 100 мільярдів гривень – Войцицька


Витрати на Генпрокуратуру слід скорочувати – Войціцька
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

Витрати на Генпрокуратуру слід скорочувати - Войцицька

Державний бюджет України на 2015 рік потребує значного доопрацювання, загалом ще можна зберегти для кошторису близько 100 мільярдів гривень. Про це заявила народний депутат від «Самопомочі» Вікторія Войцицька.

Зокрема, говорить Войцицька, можна переглянути фінансування Генпрокуратури. За словами депутата, раніше на це закладали понад 4 мільярди гривень, для Генпрокуратури в 2015 році буде цілком достатньо 3-3.5 мільярда гривень.

«Коли нам розповідають, що не вистачає грошей: тут 10 мільйонів, там 100 мільйонів на харчування чи на ліки. Так от тільки на Генеральній прокуратурі ми побачили, що враховуючи зменшення функцій, які вступлять у силу з березня 2015 року, навантаження на Генеральну прокуратуру мало б зменшуватись. Відповідно, і бюджет на Генеральну прокуратуру мав би зменшуватись», – зазначає вона.

Водночас слід врахувати додаткові надходження у вигляді продажу 3G ліцензії – близько 6 мільярдів гривень, зауважила депутат.

Войцицька зазначає, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у процесі роботи над держбюджетом прислуховується до парламентарів і обіцяє врахувати ці зауваження.

Запропоновані зміни планують внести на розгляд Верховної Ради 15 лютого 2015 року.

У ніч на понеділок, 29 грудня, Верховна Рада України 233 голосами ухвалила закон про Державний бюджет на 2015 рік.

XS
SM
MD
LG