Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють, що ротації сил АТО в Донецькому аеропорту більше не буде


Олександр Захарченко, лідер угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним
Олександр Захарченко, лідер угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним

Бойовики угруповання «ДНР» звинувачують Україну у «виході з режиму перемир’я», а також обіцяють, що ротацій сил АТО в Донецькому аеропорту більше не буде. Про це заявив лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко.

«Донецьк повернувся в той період часу, ще до укладення режиму перемир’я. Україна своїми діями показує, що вона в односторонньому порядку вирішила вийти з режиму перемир’я», – заявив Захарченко.

При цьому він зазначив, що дозволяти ротацію сил АТО в Донецькому аеропорту він «не бачить ніякого сенсу».

«Поранених віддавати не буду. Це позиція офіційна», – заявив Захарченко.

Раніше сьогодні в МЗС Росії заявили про нібито підготовку українських військових до силового вирішення ситуації на сході України, українські військові ці заяви спростовують.

Водночас у штабі АТО заявляють, що ситуація на Донбасі має тенденцію до загострення. Зокрема, за словами речника штабу АТО Андрія Лисенка, сепаратисти продовжують обстрілювати позиції українських військових, на всіх напрямках у зоні АТО спостерігається перегрупування та нарощування сил проросійських бойовиків.

Крім того, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні також заявляє про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, більшість з яких локалізована в районі Донецького аеропорту.

5 вересня 2014 року в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. Пізніше був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій.

Також 9 грудня на Донбасі оголосили «режим тиші».

XS
SM
MD
LG