Доступність посилання

ТОП новини

Держкіно відмовило в прокаті російському серіалу «Білі вовки»


Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі прокатного посвідчення російському серіалу «Білі вовки». Про це йдеться у повідомленні агентства в Facebook.

«За оцінками експертів фільм, окрім присутньої ненормативної лексики і пропаганди війни і насильства, містить популяризацію і героїзацію діяльності спецпідрозділів Росії, що становить загрозу для безпеки України та її територіальної цілісності. Тому, зважаючи на політичну і соціокультурну ситуацію в країні, інтервенцію північного сусіда та рекомендації експертної комісії, Держкіно відмовило у видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування означеного серіалу», – йдеться у повідомленні.

Раніше Держкіно відмовило у видачі прокатних посвідчень чотирьом російським стрічкам, зокрема фільмам «Мами-3», «Тарас Бульба», а також телесеріалам «Кремінь» та «Кремінь-2».

9 грудня експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно заборонила 71 фільм та серіал з участю російського актора та сценариста Івана Охлобистіна, який відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Зокрема російський актор Охлобистін заявляв, що сподівається на введення російських військ в Україну.

XS
SM
MD
LG