Доступність посилання

ТОП новини

Голодування Надії Савченко триває вже місяць


Депутат Верховної Ради Надія Савченко за ґратами в Москві
Депутат Верховної Ради Надія Савченко за ґратами в Москві

У вівторок, 13 січня, минає місяць від часу, коли українська льотчиця, депутат Верховної Ради Надія Савченко розпочала голодування в мосоквській в’язниці.

«Вийшов від Надії Савченко. 32-й день голодування. Прямо скажемо, виглядає вона не дуже», – написав у своєму твітері адвокат українки Марк Фейгін.

12 січня він написав, що «Надія Вікторівна продовжить голодувати, очікуючи на вирішення своєї долі спершу в Астані, на зустрічі глав держав, і 26 січня в ПАРЄ».

У понеділок безрезультатно завершилася в Берліні зустріч міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції. Після її завершення стало очевидним, що 15 січня зустріч у «нормандському форматі» в Астані не відбудеться.

В оприлюдненому 12 січня листі Савченко назвала метою голодування «добитися здорового глузду від російської влади і совісті від Слідчого комітету Росії».

«Я вирішила боротися єдиним доступним мені методом – голодуванням. Своїм протестом – голодом – я хочу добитися здорового глузду від російської влади і совісті від Слідчого комітету Росії. Є безперечні докази моєї непричетності і невинності у тих злочинах, в яких мене звинувачують. Що їм ще потрібно?» – написала вона.

Рішення голодувати вона ухвалила самостійно, зазначила Савченко.

«Дала слово: «До дня повернення мене до України або до останнього дня життя в Росії!» – І назад його не візьму, інакше чого будуть варті мої слова! Я витримаю! Дякую, що вірите в мене!» – наголосила вона.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

Савченко обрана до Верховної Ради України за списком партії «Батьківщина».

25 грудня 2014 року український парламент включив Савченко до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

На цю ж тему:

05.01.2015
У світі почався твітер-шторм на підтримку звільнення Надії Савченко

13 грудня українська льотчиця розпочала голодування на знак протесту проти свого утримання під вартою далі
XS
SM
MD
LG