Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Сорос обговорили можливості збільшення економічної допомоги Україні


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко та американський мільярдер Джордж Сорос обговорили міжнародні інструменти та можливості для збільшення економічної допомоги для України. Про це повідомляє прес-служба президента.

При цьому Сорос наголосив на вагомій ролі Європейського союзу та важливості пошуку додаткових інструментів з боку ЄС для допомоги Україні.

«Ви маєте показати, що нова Україна відрізняється від старої», – наголосив він, зауваживши, що Україна повинна демонструвати відданість плану реформ.

Сорос також зазначив, що втілення реформ потребує фінансової допомоги.

«Україна бореться для захисту не тільки себе, але і Європи. Тому Європа має допомогти Україні впровадити реформи, яких потребує країна», – наголосив він.

Водночас Порошенко зазначив, що створення Національного антикорупційного бюро України та проведення відкритої процедури для призначення його голови є конкретними заходами, які здатні продемонструвати світові готовність України подолати корупцію.

Порошенко та Сорос домовились продовжити діалог під час Всесвітнього економічного Форуму, який пройде у Давосі в кінці січня.

Про приїзд Сороса в Україну 12 грудня ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела. Офіційно цю інформацію не підтверджували.

Вчора Сорос провів зустріч з групою народних депутатів.

Минулого тижня американський часопис New York Review of Books опублікував статтю авторства мільярдера і філантропа Джорджа Сороса, в якій він презентує свій план порятунку України, завдяки якому можна зібрати для України 50 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG