Доступність посилання

ТОП новини

У ДАІ «люструють» інспекторів, які переслідували євромайданівців – голова МВС


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив сьогодні, що звільнив 102 інспекторів Державної автоінспекції, які брали участь у складанні протиправних протоколів проти учасників Євромайдану та Автомайдану.

Таке рішення голова МВС ухвалив після проведення низки перевірок та на підставі закону «Про очищення влади», повідомила прес-служба міністерства.

Тим часом 19 січня будуть оголошені правила та початок набору на навчання та стажування в нову патрульну службу, яка прийде на зміну ДАІ, мовиться в повідомленні.

«Якщо правове рішення для здійснення справедливості в нашій непростій системі не виходить швидким, то попереду повинно випливати підкріплене повноваженнями рішення совісті. Це таке рішення. І, на жаль, не останнє як у системі ДАІ, так і в системі МВС у цілому», – наводить прес-служба слова Авакова.

Під час подій Євромайдану й Автомайдану за часів влади попереднього президента Віктора Януковича Державтоінспекція відігравала роль одного з інструментів репресій проти активістів, який застосовували щодо тих, хто використовував авта у своїй діяльності.

XS
SM
MD
LG