Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США висловив Яценюку співчуття через загибель людей у Волновасі


Віце-президент США Джо Байден (ліворуч) і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Віце-президент США Джо Байден (ліворуч) і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Віце-президент США Джо Байден висловив прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку співчуття у зв’язку з загибеллю цивільних у результаті вибуху в пасажирському автобусі в Донецькій області. Про це ідеться в повідомленні Білого дому, яке наводить на своєму сайті посольство США в Україні.

У телефонній розмові Байдена і Яценюка ішлося і про результати зустрічі міністрів закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини в Берліні. Сторони наголосили на важливості дотримання Росією зобов’язань, закріплених у мінських угодах, які «включають в себе моніторинг ОБСЄ на українсько-російському кордоні, звільнення заручників і виведення зброї та іноземних бойовиків з України».

«Віце-президент і прем’єр-міністр обговорили також хід формування широкого пакета міжнародної фінансової допомоги, яка підтримуватиме Україну на шляху відновлення економічної стабільності», – повідомили в посольстві.

Байден проінформував Яценюка про гарантії Міністерства фінансів США в рамках цієї міжнародної допомоги, мовиться в повідомленні.

Про рішення уряду США надати Україні 2 мільярди доларів кредитних гарантій на прес-конференції 13 січня повідомив і сам прем’єр-міністр.

XS
SM
MD
LG