Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську міліціонера покарали за перешкоджання журналістові


У Дніпропетровську за фактом перешкоджання журналістам під час відеозйомки в Індустріальному райвідділі міліції провели службову перевірку, чергового райвідділу притягнули до відповідальності. Про це Радіо Свобода повідомили в ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

Як сказав речник обласного управління міліції Олексій Щербатов, черговому оголошено догану.

За даними з міліції, за результатами службового розслідування «дії чергового визнано неправомірними», з особовим складом райвідділу провели інструктаж щодо недопущення подібних випадків.

У громадському об’єднанні «ЗОВ», кореспондент якого В’ячеслав Поїздник був одним з учасників інциденту, розповідають, що о 2:00 на телефон редакції отримали дзвінок від жителів Дніпропетровська, які не могли потрапити до будівлі райвідділу міліції, щоб подати заяву. Журналісту, який виїхав на місце події, також спершу не вдавалося зайти до будівлі – після неодноразових дзвінків у домофон двері зрештою відчинили, але, побачивши відеокамеру в руках журналіста, черговий майор міліції став забороняти зйомку й закривати об’єктив.

Об’єднання «ЗОВ» оприлюднило відео інциденту в міліції. На кадрах чути, що на зауваження журналіста про законність зйомки міліціонера при виконанні службових обов’язків правоохоронець заявляв про «порушення його конституційних прав».

Відео з каналу YouTube «Зов»

XS
SM
MD
LG