Доступність посилання

ТОП новини

Нові номерні знаки коштуватимуть до 135 гривень – ДАІ


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

З березня в Україні з’являться нові номерні знаки на автомобілі, ціна нових номерних знаків не перевищуватиме 135 гривень. Про це повідомив начальник департаменту ДАІ України Анатолій Сіренко.

За його словами, зовнішній вигляд номерів суттєво не зміниться, замінювати старі знаки на нові необов’язково.

Єдина причина нововведення – зниження ціни на номери, заявив Сіренко.

«Зараз патент на виготовлення державних номерних знаків належить виключно державі в особі МВС, департаменту ДАІ. Ціна нових номерних знаків не перевищуватиме 135 гривень, незважаючи на те, що євровалюта виросла у ціні», – наголосив він.

До грудня 2014 року номерні знаки в Україні коштували 135 гривень, з грудня і досі – 147 гривень 96 копійок.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар повідомляв, що нові номерні знаки, які, за його словами, «використовуються на етапі набуття членства в Європейському союзі», в Україні будуть введені вже з 31 березня.

Головна відмінність нових номерних знаків полягає лише в тому, що нинішню світло-синю і жовту, кольорів державного прапора, смужку в лівій частині номерної таблички, на якій розміщені прапор України і код держави UA, замінять на темно-синю смужку кольору прапора ЄС, яка є й на номерах автомашин країн-членів Євросоюзу. У майбутньому, в разі вступу України до Європейського союзу, прапор чи герб України на цій смужці планують замінити на 12 зірочок, що є символом ЄС.

XS
SM
MD
LG