Доступність посилання

ТОП новини

На посаду заступника міністра юстиції претендує грузин Гецадзе – Петренко


Міністр юстиції Павло Петренко
Міністр юстиції Павло Петренко

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що на посаду першого заступника міністра юстиції претендує Гія Гецадзе.

За його словами, Гецадзе має намір опікуватися питаннями антикорупційної політики.

Крім того, Петренко повідомив, що Гецадзе вже подав документи на отримання громадянства України.

«Найближчим часом відбудеться засідання комісії при президенті і ми чекаємо на позитивне рішення», – заявив міністр.

«Головне, що цей уряд хоче і вірить. Ми це робили в Грузії, зробимо ще краще Україні. Я думаю, можна провести антикорупційні реформи, причому перші результати громадяни зможуть відчути через 3-4 місяці», – заявив Гія Гецадзе.

Також міністр юстиції Петренко повідомив, що ще один претендент на роботу в Мін’юсті колишній заступник міністра юстиції Грузії та екс-начальник митної служби Грузії Джаба Ебаноідзе подав документи на отримання громадянства України.

«Постараємося якомога швидше завершити реформу з реєстрації, зокрема актів на нерухоме майно. Система реєстрації повинна бути орієнтована на споживача, якомога більше функцій ми хочемо віддати приватному сектору. Також в рамках децентралізації ряд функцій буде переданий в регіони», – заявив Ебаноідзе.

Раніше сьогодні колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що першим заступником міністра юстиції призначено Гію Гецадзе. Протягом 2003-2005 років Гецадзе займав посаду заступника міністра юстиції Грузії.

2 грудня 2014 року Верховна Рада затвердила новий склад Кабінету міністрів України. Троє міністрів – іноземці, які напередодні прийняли громадянство України.

17 грудня 2014 року Кабінет міністрів призначив Екатеріне Згуладзе першим заступником міністра внутрішніх справ України.

XS
SM
MD
LG