Доступність посилання

ТОП новини

Олланд: Франція направляє авіаносець для боротьби з «Ісламською державою»


Авіаносець «Шарль де Ґолль» готується вирушити на Близький Схід, Тулон, 13 січня 2015 року
Авіаносець «Шарль де Ґолль» готується вирушити на Близький Схід, Тулон, 13 січня 2015 року

Президент Франції Франсуа Олланд заявив сьогодні, що його країна направляє авіаносець для того, щоб надавати інтенсивнішу підтримку бойовим операціям в Іраку проти ісламістського угруповання «Ісламська держава».

Виступаючи на борту цього авіаносця «Шарль де Ґолль» на південному узбережжі Франції, Олланд заявив, що корабель діятиме в тісній співпраці з міжнародною коаліцією під проводом США, яка бореться проти цього угруповання в Іраку й Сирії.

Франція вже бере участь у діях цієї коаліції – її авіація завдає повітряних ударів по позиціях ісламістів. Їх здійснюють 15 французьких літаків, що базуються в Об’єднаних Арабських Еміратах і Йорданії. Але, як сказав Олланд, становище, що склалося після терористичних нападів ісламістів у Парижі минулого тижня, під час яких загинули 17 людей, виправдовує участь в операції також і авіаносця.

Учора парламент Франції значною більшістю голосів схвалив продовження участі країни в цій міжнародній операції проти ісламістів.

Про очікуване направлення авіаносної групи Франції на Близький Схід повідомляли ще минулого тижня з посиланням на речника президентського Єлисейського палацу. Потім ця група має вирушити до Індії для участі у спільних навчаннях у квітні.

Угруповання «Ісламська держава» схвалило напади в Парижі. А відповідальність за головний із них, на редакцію французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo в Парижі, яке висміювало, зокрема, ісламістів, узяло на себе інше ісламістське угруповання, з Ємену, «Аль-Каїда» на Аравійському півострові».

XS
SM
MD
LG