Доступність посилання

ТОП новини

На МКС евакуйовують американський модуль


Міжнародна космічна станція, архівне фото 2011 року
Міжнародна космічна станція, архівне фото 2011 року

На борту Міжнародної космічної станції астронавти залишили сьогодні її американський модуль і перейшли в російський, щоб уникнути можливих проблем із системою охолодження, але і американські, і російські посадовці наголошують, що ніякої загрози життю екіпажу з загалом шести осіб немає.

Як сказав речник Національної аерокосмічної адміністрації США (НАСА) Майкл К’юрі, на станції спрацював сигнал сенсора, що мав свідчити про можливий витік аміаку з системи охолодження, і через це астронавти залишили американський модуль і загерметизували його.

Але, додав речник, після додаткової перевірки фахівці НАСА дійшли висновку, що проблема виникла через хибне спрацювання сенсора, а не через витік аміаку. Та все ж як запобіжний захід вирішили, що сьогодні американська частина екіпажу закінчить робочий день і переночує в російському модулі.

При цьому американське космічне агентство заявляє, що наразі немає ніяких даних, які підтвердили б, що витік аміаку дійсно стався. Російське ж космічне агентство «Роскосмос» твердить, що витік в американському модулі справді був.

XS
SM
MD
LG