Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ зустрічається з сепаратистами й хоче спільних дій із ними


Александер Гуґ на прес-конференції в Донецьку, 14 січня 2015 року
Александер Гуґ на прес-конференції в Донецьку, 14 січня 2015 року

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки і співпраці в Європі Александер Гуґ повідомив сьогодні після зустрічі з ватажками сепаратистів у Донецьку, що місія ініціює створення спільного з сепаратистами органу для розслідування загибелі мирних мешканців унаслідок обстрілу під Волновахою.

За його словами, які наводить із Донецька російське агентство «Інтерфакс», до цього органу мають увійти представники від України, Росії і угруповання «ДНР», які разом працюють у Спільному центрі контролю й координації – військовому органі, створеному в зоні конфлікту.

Чільник місії ОБСЄ також повідомив, що місія домовилася про припинення вогню і спільне з сепаратистами патрулювання території Донецького аеропорту. Але, сказав Александер Гуґ, цей режим припинення вогню довго не протримався.

Він додав, що зустрічі й наради з ватажками угруповання «ДНР» мали «робочий характер», і їхньою метою було скоординувати подальші дії між ОБСЄ і «всіма зацікавленими сторонами», інформує інше російське агентство «РІА Новості» з захопленого проросійськими сепаратистами Донецька.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні працює на всій території держави, за винятком окупованого наразі Росією Криму, але головні зусилля приділяє частині сходу України, де триває конфлікт через дії підтримуваних Росією сепаратистів.

XS
SM
MD
LG