Доступність посилання

ТОП новини

Могильов відкидає звинувачення Москаля про причетність до анексії Криму


Анатолій Могильов
Анатолій Могильов

Екс-прем’єр-міністр Криму Анатолій Могильов назвав «брехнею від початку до кінця» заяву голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля про його причетність до анексії півострова в березні 2014 року. Про це Могильов заявив у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Міркування Москаля з приводу моєї ролі в кримських подіях – це набір хворобливих фантазій і відвертої брехні, причому брехні від початку і до кінця. На жаль, маячні заяви широко тиражуються ЗМІ і вимагають коментування», – сказав він.

Могильов стверджує, що перебуваючи на посаді голови Ради міністрів Криму, «до останнього дня чесно виконував свої обов’язки».

«Після захоплення озброєними людьми будівлі уряду і Верховної Ради АРК, зайняв однозначну позицію щодо незаконності та авантюрності дій організаторів зміщення законної влади і проведення так званого референдуму», – сказав Могильов.

«Заява Москаля про нібито мої поїздки «в Москву на інструктаж ФСБ в Кремлі» – брехня. За весь час мого більш ніж трирічного перебування на посаді глави кримського уряду, був у Москві тільки один раз у вересні 2012 року», – зазначив він.

При цьому колишній кримський прем’єр заявив, що зараз більшу частину часу проводить у рідному Артемівську, куди запрошує «всіх, хто цікавиться його позицією щодо тих чи інших питань».

В інтерв’ю виданню «Депо», Геннадій Москаль заявив, що Анатолій Могильов, будучи прем’єр-міністром Криму, знав про підготовлювану анексію півострова Росією. Москаль стверджує, що Могильов їздив до Москви, де його «інструктували в ФСБ і в кабінетах Кремля».

У кінці лютого, початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму пройшов так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія анексувала Крим.

XS
SM
MD
LG