Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі місії ОБСЄ не змогли потрапити до Донецького аеропорту


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не дісталися до Донецького аеропорту. Про це Радіо Свобода повідомила помічниця речника місії Ірина Гудима.

За її словами, спостерігачі зробили дві спроби потрапити на територію аеропорту, однак в зв’язку з обстрілами вирішили повернутися.

Раніше повідомлялось, що спостерігачі ОБСЄ вирушили до Донецького аеропорту для моніторингу ситуації навколо аеропорту.

Сьогодні у штабі АТО повідомили, що проросійські сепаратисти обстрілюють новий термінал Донецького аеропорту. Крім того, у штабі АТО припускають, що бойовики з боку нового терміналу «почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону».

Водночас лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявляє, що наразі закінчується «зачистка» нового терміналу Донецького аеропорту.

Вчора, 14 січня, заступник голови спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що місія домовилася про припинення вогню і спільне з сепаратистами патрулювання території Донецького аеропорту.

Упродовж останніх днів позиції українських військових в Донецькому аеропорту обстрілювали бойовики. Зокрема спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявляла про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, більшість з яких локалізована в районі Донецького аеропорту.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG