Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані заявляють, що мирні переговори в Астані можуть відбутися наприкінці січня


Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв

Зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції в Астані намічена на кінець січня, повідомили в прес-службі президента Казахстану.

Найближчим часом також відбудуться зустрічі глав міністерств закордонних справ «нормандської четвірки» і контактної групи по кризі в східній Україні, де буде вироблятися проект документа для обговорення в казахстанській столиці.

Водночас у прес-службі президента України про можливу дату такої зустрічі не повідомляють.

У ході розмови з президентом Казахстану Порошенко висловив сподівання, що тристороння контактна група найближчим часом проведе засідання для виходу на виконання Мінських домовленостей задля відновлення миру на Донбасі.

Крім того, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що підготовка до зустрічі президентів України, Франції, Німеччини та Росії ведеться, але її точна дата ще не визначена. Водночас прес-секретар Путіна не став відповідати на питання, чи реально проведення такої наради лідерів до кінця місяця.

Вчора у ході телефонної розмови президенти України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель погодилися, що проведення зустрічі тристоронньої контактної групи в найближчі дні є необхідним для практичного обговорення втілення пунктів Мінських угод.

Співрозмовники заявили про готовність до подальших багатосторонніх переговорів у «нормандському форматі» в разі досягнення прогресу у втіленні Мінських угод, проведення засідання тристоронньої контактної групи та результативної зустрічі на рівні міністрів закордонних справ.

XS
SM
MD
LG