Доступність посилання

ТОП новини

Донецький аеропорт перебуває під контролем українських військових – штаб АТО


Донецький аеропорт, 13 січня 2014 року
Донецький аеропорт, 13 січня 2014 року

Українські військові продовжують утримувати свої позиції на території Донецького аеропорту. Про це повідомляє штаб АТО.

«О 16.00 офіцер, який перебуває в новому терміналі, по телефону повідомив прес-центру, що бій триває, термінал перебуває під нашим контролем», – йдеться у повідомленні.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах заявляють про те, що вони захопили Донецький аеропорт.

Сьогодні у штабі АТО повідомили, що проросійські сепаратисти обстрілюють новий термінал Донецького аеропорту. Крім того, у штабі АТО припустили, що бойовики з боку нового терміналу «почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону».

Спостерігачі ОБСЄ сьоогодні вирушили до Донецького аеропорту. Однак після двох невдалих спроб потрапити на територію аеропорту вони вирішили повернутися в зв’язку з обстрілами.

Упродовж останніх днів позиції українських військових в Донецькому аеропорту обстрілювали бойовики. Зокрема спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявляла про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, більшість з яких локалізована в районі Донецького аеропорту.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG