Доступність посилання

ТОП новини

Вони панічно брешуть – боєць про заяви «ДНР» щодо автобуса під Волновахою


«Докучаєвськ – це в них військова база. Не тільки артилерії вистачає, у них в листопаді стояв ракетний комплекс «Точка У»

Ватажок угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, Денис Пушилін заявив, що від місця трагедії під Волновахою, а саме від населеного пункту Бугас до артилерії бойовиків «ДНР» щонайменше 50 кілометрів. Таку інформацію спростовує боєць батальйону «Київ-2».

Після трагедії під Волновахою, що на Донбасі, російські ЗМІ також намагаються розібратись у версіях, спілкуються з експертами та наводять слова сторін конфлікту. Російські федеральні канали кажуть, що офіційний Київ «поспішає» звинуватити проросійських бойовиків. Також, цитуючи експертів, там розповідають, буцімто пошкодження на автобусі схожі на отвори від куль – таким чином російські ЗМІ відкидають версію про вибух ракети, а також вказують на те, що якби ракета потрапила в автобус, то він зазнав би значно більших ушкоджень.

А російський телеканал «Россия 24» озвучив ще одне припущення, мовляв, на відеоролику є спиляне дерево, за їхніми словами, воно могло впасти на міну і спровокувати вибух.

(Відео з автореєстратора)

Момент вибуху біля автобусу під Волновахою (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:20 0:00

​У четвер спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, які відвідали у вівторок місце загибелі цивільних людей в автобусі, у ​матеріалі на офіційному сайті повідомили, що осколкові пошкодження автобуса відповідають тому, що поруч із ним вибухнула ракета. За даними ОБСЄ, ракета вибухнула на відстані приблизно 12-15 метрів від транспортного засобу, а це і спростовує версію про «отвори від куль» та заяву про те, що ракета влучила просто в автобус…

Денис Пушилін
Денис Пушилін

З приводу ракетного обстрілу українського блокпосту під Волновахою, російські ЗМІ переважно цитують ватажка угруповання «ДНР» Дениса Пушиліна, який заявляє, що не могли так звані «ДНРівці» влучити в автобус.

«Керівництво ДНР всі звинувачення відкинуло. «Ополченці», за словами Дениса Пушиліна, чисто технічно не можуть бути причетні до трагедії в Волновасі. Безпосередньо українська сторона спробувала звинуватити нашу сторону, але наш артилерійський розрахунок розташований за 50 кілометрів від цієї точки, тобто Волноваха та її околиці поза зоною досяжності наших артилерійських комплексів», – можна почути в ефірі російського каналу «НТВ», «Звезда».

Таку інформацію спростував для Радіо Свобода боєць батальйону «Київ-2» Євген Карась.

Докучаєвськ – це в них військова база. У жовтні місяці в Докучаєвську було знищено нашою артилерією, дивізіон «Смерчів»
Євген Карась

«Докучаєвськ – це в них військова база, і, більше того, під Донецьком село Єлєновка, де у них блокпост стоїть, там у них ще й танковий полігон. В Докучаєвську не тільки артилерії вистачає, у них у Докучаєвську в листопаді стояв ракетний комплекс «Точка У», там у них не тільки була артилерія – «Гради», там і «Смерчі» були. У жовтні місяці в Докучаєвську було знищено нашою артилерією, дивізіон «Смерчів». Від Докучаєвська до Волновахи – кілометрів 20. Із Докучаєвська «Гради» можуть діставати до Волновахи. Зараз стріляли «Гради», вони постійно обстрілюють позиції, наприклад, 28-ї бригади, яка знаходиться під Докучаєвськом. Їхня заява – це панічні бажання відговоритись, збрехати, що завгодно, воно по жодних фактах не збігається, це повна нісенітниця», – наголосив Євген Карась.

(Відео з камери спостереження)

Якщо ж вірити словам Пушиліна, і відкласти відстань від населеного пункту Бугас на карті, то артилерії у проросійських бойовиків немає ані в Донецьку, який наразі контролюють бойовики, ані у місцях поблизу нього.

13.01.2015
Трагедія біля Волновахи. Бойовики заплуталися у версіях

Від влучення ракети в рейсовий пасажирський автобус загинуло 11 і поранено 17 цивільних осіб далі
12.01.2015
Аваков звинуватив генпрокурора Росії у «брехні державного рівня»

У Росії кажуть, що не отримували запитів на видачу Януковича далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG