Доступність посилання

ТОП новини

Театр із Західної України покаже на Луганщині «Націю»


Творча група Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка у ніч на п’ятницю, 16 січня, виїхала на Луганщину з мистецькою місію.

У Сватовому, Кремінній та Сєверодонецьку прикарпатські актори покажуть культову виставу «Нація» за однойменною книжкою Марії Матіос, а на свято Хрещення виступлять з вертепом перед воїнами і жителями контрольованих українською владою територій.

За словами директора театру, режисера Ростислава Держипільського, «показ «Нації» у східних містах України є своєрідним іспитом і намаганням творчим поривом підтримати тих, хто зараз опинився в екстремальній ситуації».

Драма-реквієм «Нація» побудована на основі реальних подій 40-х років минулого століття, складається з трьох новел і показує, «як з любові та у муках народжується нація».

Вистави на Луганщині відбуцдватимуться за участі Марії Матіос –письменниці, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, народного депутата.

Поїздка на Луганщину Івано-Франківського муздрамтеатру відбувається на запрошення голови Луганської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

Саме постановкою «Нація» івано-франківський театр на день Незалежності торік вшанував пам’ять героїв Небесної Сотні і загиблих у військовому конфлікті на сході України, провівши благодійну виставу біля могил героїв у Меморіальному сквері в Івано-Франківську.

У квітні 2013 року цю виставу прикарпатці вперше показали в Донецьку.

XS
SM
MD
LG