Доступність посилання

ТОП новини

Навальний заявляє про обшук офісу свого фонду


Олексій Навальний
Олексій Навальний

В офісі заснованого російським опозиціонером Олексієм Навальним Фонду боротьби з корупцією відбувається обшук, написав Навальний у Twitter.

Опозиціонер заявив, що дізнався про обшук після того, як вийшов із допиту в Слідчому комітеті Росії, куди його примусово доставили. Він давав свідчень з приводу перевірки діяльності Фонду.

Як написав Навальний, біля під’їзду його зустріли 12 осіб з постановою слідчого про його примусовий привід до Слідчого комітету.

Напередодні адвокат Олексія Навального Вадим Кобзєв повідомив агентству «Інтерфакс», що опозиціонер не планує йти в Слідчий комітет для дачі пояснень через перевірки діяльності Фонду боротьби з корупцією. «За законодавством він не зобов’язаний йти давати пояснення», – пояснив адвокат.

При цьому, за словами захисника, Навального можуть доставити в Слідчий комітет примусово, так як він перебуває під домашнім арештом. Також Кобзєв розповів, що кримінальної справи, пов’язаної з діяльністю Фонду боротьби з корупцією, поки що немає.

30 грудня суд у Москві оголосив вирок Навальному і його братові Олегу в справі про розкрадання коштів компанії «Ів Роше». За рішенням суду, Олексій Навальний отримав 3,% роки умовно, його брат Олег – такий же реальний термін ув’язнення. При цьому суд залишив Олексія Навального під домашнім арештом, але він відмовився виконувати це рішення і зрізав свій електронний браслет.

XS
SM
MD
LG