Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч в Астані можлива у разі виконання низки умов – Олланд


Президент Франції Франсуа Олланд
Президент Франції Франсуа Олланд

Зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції в Астані може відбутися лише у разі виконання низки умов щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд у п’ятницю, 16 січня, у Парижі.

«Зустріч в Астані відбудеться, лише якщо будуть результати. Ми маємо кілька цілей. Це делімітація лінії розмежування, відведення важкого озброєння, доставка гуманітарної допомоги до Донецької та Луганської областей, а також забезпечення виборів у цьому регіоні згідно з українським законодавством», – зазначає Олланд.

«Ці умови не є недосяжними і ми мусимо працювати над цим. Це те, над чим я працюю спільно з канцлером Німеччини Ангелою Меркель», – наголошує президент Франції.

Зустріч керівників України, Німеччини, Франції й Росії щодо врегулювання конфлікту на Донбасі планувалася на 15 січня в Астані. Але вона так і не відбулася. Міністри закордонних справ чотирьох держав під час переговорів не досягли результату, необхідного для цієї зустрічі.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель раніше назвала президенту Росії Володимиру Путіну неодмінною умовою зустрічі в Астані у «нормандському форматі» дотримання мінських домовленостей.

Українські військові повідомляють про активізацію обстрілів з боку проросійських бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції.

XS
SM
MD
LG