Доступність посилання

ТОП новини

Lifenews провокує українських журналістів – Азад Сафаров


Тележурналіст українського «5-го каналу» Азад Сафаров звинувачує журналістів російського прокремлівського телеканалу Lifenews, що вони спеціально провокують українських журналістів і перехожих. На своїй сторінці у Facebook він написав, що журналісти цього каналу інкогніто записували інтерв’ю учасників мітингу біля будівлі Генпрокуратури у Києві у п’ятницю, 16 січня.

«Побачив, що «рашистський гімноньюз» пише під ГПУ учасника майдану. Дочекався чемно, коли інтерв’ю закінчиться, і сказав пані, що це рашистський канал пропаганди. Вона догнала їх і вимагала стерти інтерв’ю. Дівчата розлютились і прибігли нам прямий ефір псувати, кричати і лізти у камеру. Ми разів 5 попросили міліціонерів втрутитись. Реакції нуль. І тут підійшли перехожі гуртом на захист «5-го каналу». «Гімноньюз» продовжував провокувати людей. Далі я почув, як падає їхня камера, провокатори, коротше», – зазначає Сафаров.

Свою версію того, що відбулось, розповідають і на каналі Lifenews.

«Сьогодні стався новий напад на журналістів Lifenews у Києві. Наша колега Жанна Карпенко працювала на акції протесту біля будівлі Генпрокуратури України, її атакували українські журналісти, у підсумку – розбита відеокамера», – зазначила ведуча Lifenews.

А кореспондентка цього російського каналу розповіла, що знімала сюжет про незадоволених людей на мітингу, а український журналіст Азад Сафаров вказав людям, на те що, вона (Жанна Карпенко) – кореспондент Lifenews. За словами Жанни Карпенко, Азад Сафаров увесь час перешкоджає роботі журналістів LifeNews, кличе на допомогу «Правий сектор» і «налаштовує мітингувальників проти журналістів каналу LifeNews».

Азад Сафаров повідомив, що готує відео того, як усе було насправді, після чого з’явився сюжет «5-го каналу».

(Відео користувача YouTube 5 канал)

Як повідомляє сайт LifeNews, журналісти не постраждали. Але вони мають намір звернутися до правоохоронних органів з приводу нападу та пошкодження обладнання.

27 листопада 2014 року СБУ заборонила в’їзд в Україну 83 російським журналістам. СБУ трактує їхню діяльність, а також ЗМІ, які вони представляють, як сприяння терористичній діяльності.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський назвав медіа, представникам яких заборонено в’їзд до України.

Це телеканали LifeNews, RT, «Первый канал», телерадіокомпанія «Россия», «Россия 24», ТРК «Вести», «Россия-2», ВГТРК «Россия-1», радіостанція «Эхо Москвы», «Маяк», «Вести FM», «Русь православная», інтернет-видання «Русский обозреватель», телеканали «НТВ», «Петербург 5», «РЕН ТВ», «РТР – Планета», газети «Красная звезда», «Комсомольская правда», «Комсомольська правда. Крым», журнал «Однако», «Центр політичної кон’юнктури Росії», численні PR-агентства та багато інших.

Україна заборонила мовлення 14 російських каналів, звинувативши їх у поширенні пропаганди війни, серед них і LifeNews.

XS
SM
MD
LG