Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міністр Захарченко отримав громадянство Росії і роботу


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко

Колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, який втік до Росії після масових розстрілів протестувальників у Києві, отримав паспорт і громадянство Росії. Про це він заявив у п’ятницю, 16 січня, в анексованому Росією Севастополі.

«У мене громадянство Росії, я отримав паспорт громадянина Російської Федерації», – цитує Захарченка російська інформагенція «РИА Новости».

При цьому він наголосив, що не відмовився від українського громадянства.

Віталій Захарченко також повідомив, що влаштувався на роботу. «Мені запропонували роботу старшого консультанта компанії «Ростехнології», – зазначив Захарченко.

Компанія «Ростехнології» контролюється Сергієм Чемезовим, який є близьким до російського президента Володимира Путіна. Минулого року Чемезов потрапив під санкції Заходу, а компанія під санкції США через роль Росії у дестабілізації ситуації в Україні.

У лютому екс-глава МВС Віталій Захарченко та інші високопосадовці втекли з України після масових розстрілів людей у лютому на майдані Незалежності в Києві. Проти них в Україні відкрили кримінальні провадження щодо перевищення повноважень у період з листопада 2013 року по лютий 2014 року та за масові вбивства активістів Майдану.

Росія не видає Україні осіб, яких підозрюють у злочинах проти активістів Євромайдану. Ті з них, кому вже надали громадянство Росії, й не можуть бути видані за російським законодавством.

XS
SM
MD
LG