Доступність посилання

ТОП новини

Рада може зібратися на позачергове засідання заради скасування недоторканності – Березюк


©Shutterstock
©Shutterstock

Верховна Рада ще до 3 лютого нинішнього року може підтримати у першому читанні законопроект щодо скасування депутатської недоторканності. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова фракції партії «Об'єднання «Самопоміч» Олег Березюк. За його словами, депутати можуть зібратися на засідання до 3 лютого. Тим часом, за розкладом роботи парламентарів, від сьогодні й до цього дня вони мають працювати винятково в комітетах та фракціях і зустрічатися з виборцями.

«До третього лютого в нас сесія не закрита, канікул немає, ми можемо зібратися, щоб у першому читанні, згідно з конституційною процедурою, це прийняти. Головне тільки, щоб це був якісний продукт. Ця недоторканність, яка є сьогодні і в депутатів, і в суддів, і в інших чиновників, в тому числі у президента, – є вульгарною формою стосунку суспільства, і під цією недоторканністю ховається багато людей, які мають на меті не творити, а руйнувати», − зазначив він.

Водночас Олег Березюк заявив, що недоторканність від кримінального переслідування варто зняти також із суддів. Крім того, слід ухвалити закон, що реально дозволяв би імпічмент президента України, незалежно від того, хто обіймає цю посаду.

XS
SM
MD
LG