Доступність посилання

ТОП новини

Росія використовує Донбас як полігон для випробування своїх новітніх зразків зброї − штаб АТО


Російська сторона не лише перекидає зброю сепаратистам на Донбас, а й використовує регіон як полігон для випробування своїх новітніх зразків зброї. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, російська сторона посилює свій військовий контингент уздовж українсько-російського кордону.

«За даними розвідки, поблизу міста Ростов-на-Дону зафіксовано розміщення сучасної важкої військової техніки Збройних сил Росії. Зокрема, це ТОС-1 «Буратіно», ЗРК С-300В, РСЗВ 9К58 «Смерч», РСЗВ 9К57 «Ураган», танки Т-90 і Т-72B3, БТР-80АМ. Таке озброєння періодично переміщується на територію України і використовується для обстрілу позицій ЗС України. Також проводяться випробовування нових комплексів радіоелектронної розвідки і радіоелектронної боротьби та стрілецької зброї. Таким чином, Росія цинічно використовує Донбас як полігон для випробовування нового озброєння, не рахуючись з можливими жертвами серед мирного населення», − сказав Лисенко.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG