Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат відмовилась захищати російського солдата, звинуваченого у вбивстві вірменської родини


©Shutterstock
©Shutterstock

Громадський захисник, якого Палата адвокатів Вірменії призначила для захисту російського військовослужбовця, звинуваченого у вбивстві шістьох членів однієї родини в місті Ґюмрі, відмовилася від своїх обов'язків. Про це повідомила сама адвокат в ефірі одного з місцевих телеканалів, передає російське агентство «Інтерфакс».

«Рішення моє є емоційним. Але коли він почав розповідати, як заколов штиком-ножем двох дітей, я покинула приміщення і не змогла продовжити процес. Може, це й непрофесійно, але це так», – заявила двокат Тамара Яйлоян.

12 січня російський солдат Валерій Пермяков, як сам зізнався, вбив у вірменському місті Ґюмрі родину з шести осіб. За даними слідства, утікши з російської військової бази зі зброєю, він застрелив цих людей, включно із дворічною дитиною, а коли відмовив автомат, штиком завдав важких травм піврічному немовляті. Ця трагедія викликала сутички у Ґюмрі та Єревані між поліцією та демонстрантами, останні вимагали видати вбивцю для суду Вірменії, було поранено 14 людей. Росія заявляє, що сама судитиме свого громадянина, хоч і на території Вірменії.

XS
SM
MD
LG