Доступність посилання

ТОП новини

Захистом дітей-переселенців Донбасу опікуватиметься міжнародна організація


Міжнародна організація «Save the Children»
Міжнародна організація «Save the Children»

Міжнародна організація «Save the Children», яка провадить діяльністьу понад 120 країнах світу, відтепер опікуватиметься дітьми-переселенцями із зони АТО в Дніпропетровській області. Про це в п’ятницю повідомили в Дніпропетровській облдержадміністрації.

За даними з облдержадміністрації, програми міжнародної організації розраховані на дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку, які прибули із зони бойових дій. Дітям надаватимуть як матеріальну, так і психологічну допомогу.

Після підписання угоди про співпрацю у школах області з’являться так звані «дитячі куточки». Тут діти зможуть отримати освітню та психосоціальну підтримку.

Також для психологів, які працюють у дитсадках і школах, організують тренінги з надання першої психологічної допомоги дітям, які переїхали із зони бойових дій до Дніпропетровщини.

Наразі у школах Дніпропетровщини навчаються понад 6 тисяч дітей зі Сходу України. Загалом на Дніпропетровщині офіційно зареєстровано 60 тисяч переселенців з Донбасу і Криму.

«Save the Children» – міжнародна незалежна неурядова організація з роботи з дітьми, займається порятунком життя дітей, відстоює їхні права тощо. Була заснована 1919 року у Великобританії у відповідь на трагедію Першої світової війни. Робота «Save the Children» полягає також у тому, щоб допомогти змінити ставлення суспільства до дітей та досягти позитивних змін у їхньому житті. Останнім часом організацією була запущена програма з надання якісної освіти восьми мільйонам дітей, що живуть у країнах, схильних до частих збройних конфліктів.

XS
SM
MD
LG