Доступність посилання

ТОП новини

Донецький аеропорт під обстрілом, триває евакуація поранених – прес-центр АТО


У Донецькому аеропорту досі триває бойове зіткнення, яке розпочалося близько 14-ї години в суботу. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

«Близько 14-ї години у Донецькому аеропорту розпочалося бойове зіткнення, яке триває на даний час. Українські військові проводять заходи вогневого блокування противника з метою евакуації поранених з нового терміналу. Терористи застосовують усі наявні вогневі засоби, включаючи реактивну артилерію, о 16:30 бандформування обстріляли новий термінал з РСЗВ БМ-21 «Град». Наші військові пробились до захисників аеропорту та розпочали евакуацію поранених. В першу чергу вивозять тих, хто перебуває у важкому стані. Військові медики готові надавати допомогу пораненим всю необхідну допомогу. За необхідності для доставки у відповідні медичні заклади будуть залучені авіаційні засоби», – мовиться в повідомленні.

Крім того, за даними штабу АТО, бойовики активно обстрілюють позиції українських військ поблизу розташованих біля аеропорту населених пунктів. Протягом дня було обстріляно Опитне, Авдіївку, Піски, Гранітне, Мар’їнку, а з РСЗВ «Град» – Тоненьке. На інших напрямках, поблизу населених пунктів Трьохізбенка, Кримське, Зайцево та Попасна, незаконні збройні формування здійснювали обстріли з артилерії, танків та протитанковими керованими ракетами.

Упродовж суботи в зоні АТО не вщухали обстріли бойовиками позицій сил українських військових, їхня інтенсивність в різний час коливалася в межах від двадцяти до більш ніж сорока – у час з 6-ї ранку до 6-ї години вечора. Крім того, сепаратисти вдаються до обстрілів районів, де живе мирне населення.

XS
SM
MD
LG