Доступність посилання

ТОП новини

До Києва прилетить голова уряду Польщі


Голова польського уряду Ева Копач
Голова польського уряду Ева Копач

Голова польського уряду Ева Копач перебуватиме в Києві з одноденним візитом 19 січня. Прем’єр-міністр Польщі прибуде в Україну вперше після понад трирічної перерви.

Разом із Копач до столиці України вирушать міністри фінансів, культури і національної спадщини, інфрастуктури та розвитку, науки та вищої школи, а також міністр національної освіти. Окрім них, у польській делегаціїбудуть віце-міністри закордонних справ, економіки, національної оборони, а також голова Центрального антикорупційного бюро.

Як повідомляють у польському уряді, мета цього візиту – «надання нової динаміки двостороннім відносинам». За словами міністра з європейських питань Рафала Тшасковського, Варшава хоче дати Києву виразний сигнал про те, що підтримуватиме реформи в Україні на конкретних напрямках – в економіці, самоврядуванні, подоланні корупції, охороні прав споживачів.

У Києві Ева Копач зустрінеться з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, а також візьме участь у спільній пленарній сесії членів двох урядів. Польські міністри проведуть двосторонні зустрічі з керівниками відповідних галузевих відомств України. Також у програмі візиту голови польського уряду – зустріч з президентом України Петром Порошенком. Візит членів польського кабміну до Києва розпочнеться з покладання квітів на місці загибелі Героїв Небесної Сотні.

Востаннє візит голови уряду Польщі в Україну відбувся перед Євро-2012, коли тодішній польський прем’єр Дональд Туск розмовляв у Києві з Миколою Азаровим про підготовку до європейського футбольного чемпіонату.

Ева Копач, лікар-педіатр за фахом, обрана на пост прем’єр-міністра у вересні минулого року.

XS
SM
MD
LG