Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську тисячі людей вшанували загиблих під Волновахою


У Дніпропетровську тисячі людей вийшли на марш вшанувати загиблих під Волновахою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

У Дніпропетровську тисячі людей вийшли на марш вшанувати загиблих під Волновахою

У Дніпропетровську в неділю кілька тисяч людей вийшли на марш протесту проти тероризму та російської агресії в Україні. Біля будівлі Оперного театру вони зібралися, щоб вшанувати пам’ять мирних жителів, загиблих під час обстрілу під Волновахою, а також українських військових, які полягли в зоні АТО.

У руках учасники акції тримали плакати з написами «Я – Волноваха», «Я – Дебальцеве», «Я – Піски», «Я – Донбас», «Волноваха – кожен із нас», «Тероризм – це варварство» тощо. Фотографії загиблих на Донбасі українських військових принесли на захід їхні дружини та матері.

«Я – Донбас» – означає, що Донбас – це частина нас зараз, це частина нашого життя. Все, що там зараз відбувається, – це відбувається з нами, з нашою країною, з кожним із нас. «Я – Донбас», тобто я – та людина, яка зараз страждає, яка зараз там гине, яку беруть в полон, навіть та людина, яка там залишилась, якій нікуди їхати. Ми всі – Донбас зараз, вся Україна», – говорили учасники зібрання.

У рамках акції дніпропетровська молодь організувала невеликий флеш-моб: хлопці та дівчата підняли плакати з написами «Зупинимо війну!» різними мовами світу, а також паперових голубів – символ миру.

Співаючи патріотичних пісень і скандуючи патріотичні гасла, дніпропетровці пройшли ходою від Оперного театру до імпровізованої Стіни Героїв під облдержадміністрацією, де священики УПЦ Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви відслужили молебень за Україну та панахиду за загиблими під Волновахою.

XS
SM
MD
LG