Доступність посилання

ТОП новини

Українці Португалії вийшли на акцію з плакатами «Я – Волноваха» і збирали гроші на армію


У Лісабоні в неділю українці зібралися на центральній площі Росіо, де навколо пам’ятника португальському королю Дон Педро IV утворили живий ланцюг, демонструючи перехожим надписи португальською і англійськими мовами. Вони тримали плакати з написами: «Я – Волноваха», «Стоп Тероризму в Україні», «Я – українець». Про це повідомляє прес-служба Спілки українців Португалії.

Учасники акції розповіли, що багато португальців і туристів підходили до демонстрантів, питаючи про ситуацію в Україні, вони висловлювали співчуття загиблим у Волновасі.

Разом з українською громадою в акції взяли участь також представники посольства України в Португалії.

На закінчення акції учасники виконали гімн України, після чого голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха повідомив про наступний мітинг під посольством Росії в Лісабоні з вимогою звільнення з російського ув’язнення депутата Верховної Ради України – Надії Савченко. Цей мітинг запланований на 26 січня.

Під час акції громада зібрала 460 євро на потреби українського війська.

На півночі Португалії українці провели акцію біля української греко-Католицької церкви м. Віла Нова де Гая (пригород міста Порто). До учасників приєдналися також представники консульства України у Порто з консулом Геннадієм Роговцевим.

XS
SM
MD
LG