Доступність посилання

ТОП новини

Акції на підтримку України відбулися в Лондоні, Лісабоні та Порту


Демонстанти в Лондоні протестують проти російської агресії в Україні, 18 січня 2015 року
Демонстанти в Лондоні протестують проти російської агресії в Україні, 18 січня 2015 року

Українці Лондона, представники громад Польщі, Білорусі, Грузії, Литви та британці 18 січня вийшли на протест біля російського посольства у Великій Британії. Таким чином вони приєдналися до Маршу єдності, який у неділю відбувся в Києві та багатьох інших містах України та світу.

Цих людей вивела на вулиці трагедія під Волновахою і загалом події на Донбасі, що позбавили життя тисяч українців.

«Протестувальники вшанували память жертв теракту, що стався під Волновахою, а токож героїв України, що ціною свого життя захищали рідну землю від зовнішнього агресора», – ідеться в повідомленні організаторів акції.

Демонстранти вимагали «припинення російської агресії, визнанняугруповань «ЛНР» та «ДНР» терористичними організаціями, а Росії – країною, що спонсорує і поширює тероризм».

Відео з каналу Youtube Ukrainian London

Українська громада в Португалії також приєдналася до всеукраїнського Маршу миру. Акції відбулися у Лісабоні та Порту. Українці вийшли з плакатами «Я – Волноваха», «Стоп тероризму в Україні», «Я – українець» тощо.

У Лісабоні українці зібралися на центральній площі і утворили навколо пам’ятника португальському королю Дон Педро IV живий ланцюг. Багато португальців і туристів підходили до демонстрантів питаючи про ситуацію в Україні та висловлювали співчуття загиблим у Волновасі.

Разом з українською громадою в акції взяли участь також представники посольства України в Португалії.

Під час акції громада зібрала 460 євро на потреби українського війська.

18 січня в Києві та багатьох інших містах україни та світу відбулися заходи з ушанування пам’яті загиблих під Волновахою мирних жителів та інших жертв обстрілів російськими та проросійськими бойовиками населених пунктів і позицій українських військових на сході України.

XS
SM
MD
LG