Доступність посилання

ТОП новини

Рада ЄС не ухвалить нових санкцій проти Росії – Моґеріні


Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні ©Shutterstock
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні ©Shutterstock

Рада ЄС у закордонних справах, засідання якої відбудеться 19 січня у Брюсселі, обговорить російське питання, але рішень щодо санкцій не ухвалюватиме.

Про це перед початком засідання заявила верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні, повідомляють інформагенції.

«У нашому порядку денному буде дискусія щодоРосії, але не щодо санкцій, тому не чекайте якихось рішень з цього приводу», – заявила вона.

За словами Моґеріні, перегляд санкцій можливий лише на рівні саміту ЄС з огляду на подій на Донбасі.

Моґеріні заявила, що на засіданні Ради ЄС обговорюватимуться інші шляхи впливу на Росію. «Ми будемо думати над тим, як використовувати інструменти, які у нас є крім санкцій, більш ефективно», – сказала вона.

Очільниця європейської дипломатії підтвердила, що в рамках розгляду російського питання обговорюватиметься останнє загострення конфлікту на Донбасі.

США та Євросоюз запровадили кілька етапів санкцій проти Росії – спершу через анексію Криму, згодом через роль Москви в дестабілізації ситуації на сході України. Вашингтон і Брюссель узгоджують між собою час і рівень запровадження нових обмежень, покликаних змінити політику Росії.

XS
SM
MD
LG