Доступність посилання

ТОП новини

Надія Савченко залишиться у СІЗО-6 – МЗС України


Надія Савченко
Надія Савченко

Міністерство закордонних справ України спростовує інформацію про переведення української льотчиці Надії Савченко до іншого слідчого ізолятора. Як повідомив Радіо Свобода речник МЗС Євген Перебийніс, наразі Савченко утримують у московському СІЗО номер шість, вона продовжує голодування.

«Інформація про те, що Надія була переведена у СІЗО-1, не підтвердилась. Про це нас сьогодні повідомило наше посольство у Москві. Савченко, як і раніше, перебуває у СІЗО номер шість. Голодування вона не припинила», – зазначив Перебийніс.

За його словами, консул України при зустрічі з Савченко минулої суботи намагався переконати її припинити голодування, але льотчиця відмовилась. При цьому стан її здоров’я погіршився, вона схудла більш, ніж на 13 кілограмів.

12 січня Савченко у переданому через адвокатів листі повідомила, що метою голодування є «добитися здорового глузду від російської влади і совісті від Слідчого комітету Росії».

17 січня адвокат Савченко Марк Фейгін у своєму Twitter повідомляв, що його підзахисну можуть перевести до спецблоку (лікарні) СІЗО «Матросская тишина» (СІЗО номер один).

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

XS
SM
MD
LG