Доступність посилання

ТОП новини

Порошенкові таки бракує дозволу для будівництва у Києві – «Схеми»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Для початку будівництва на земельній ділянці в Києві на вулиці Радіальній, 5, яка належить президенту Петрові Порошенку, таки не вистачає дозволу. Про це йдеться у сюжеті програми Радіо Свобода «Схеми».

«Відповідно до закону України «Про охорону культурної спадщини» і положення про Міністерство культури України, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 3 вересня 2014 року №495, для будівництва в зоні охорони пам’ятки національного значення – а в даному випадку це «Земляні укріплення цитаделі з бастіонами Київської фортеці», необхідно не лише погодити проектну документацію, а й отримати дозвіл на будівництво Мінкультури, що не одне й те ж саме», – ідеться в сюжеті.

Водночас, як зазначають журналісти, на пряме запитання, чи надавався такий дозвіл, 8 грудня 2014 року від Мінкультури отримали відповідь: «Станом на сьогодні, до Мінкультури не надходили матеріали щодо отримання дозволів на проведення будівельних робіт за вищевказаною адресою».

«Отже ані у 2012, ані у 2014 році такого дозволу у Порошенка не було», – йдеться в сюжеті.

Крім цього, автори матеріалу наполягають, що не лише проектна організація, а й сам Петро Порошенко несе відповідальність за достовірність даних у декларації про початок виконання будівельних робіт.

Наприкінці минулого року журналісти програми «Схеми» знайшли ділянку Петра Порошенка на столичному Печерську, в охоронній зоні Києво-Печерської Лаври та Софії Київської. Саме за адресою Радіальна, 5, де розташована земля президента, два роки тому правоохоронці виявили руйнування частини люнету – земляного укріплення Київської фортеці XVIII століття. Досудове розслідування тривало понад півтора року. Однак у листопаді 2014-го, коли Порошенко вже очолив державу, провадження закрили.

Порошенко, коментуючи початок будівельних робіт у буферній зоні Печерської лаври без необхідного дозволу Мінкультури, заявив, що закон не порушував. «Я не маю жодного відношення до того, щоби отримувати чи не отримувати дозволи, бо це має робити будівельна компанія. Будівельна компанія наступного дня провела прес-конференцію. І показала всі дозволи, які були отримані ще в 2012-2014 роках. А журналіст просто... Просто йому було нецікаво це», – сказав президент.

XS
SM
MD
LG